Ohita navigaatio

Kannanotto alueelliselle koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmälle

OAJ Pohjois-Savo edustaa 3800 opettajaa kaikilta koulutusasteilta.

Vaadimme alueellisen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmän huomioivan THL:n suositukset omissa linjauksissaan.

THL suosittelee koronaan altistuneille viiden päivän omaehtoista karanteenia niin, että kaikkia kontakteja muihin kuin omassa taloudessa asuviin vältetään. THL:n määrittelyn mukaan perheessä oleva koronatapaus aiheuttaa vahvan korona-altistuksen. Samoin THL:n mukaan koronan tartuttavuus voi alkaa jo kaksi vuorokautta ennen oireiden alkamista. Oireeton lapsi voi mennä kouluun tai päiväkotiin, kun sairastuneen perheenjäsenen oireiden alkamisesta on kulunut viisi vuorokautta.

Opetusministeri Andersson toivoo vahvasti alueiden ja kuntien noudattavan THL:n suosituksia omien linjausten sijaan. Esimerkiksi Kuopion kaupunki on todennut maanantaina 17.1. tulevan voimaan linjauksen, jonka mukaan perheessä oleva koronatartunta ei tarkoita enää karanteenia muille oireettomille perheenjäsenille. Sen sijaan esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri suosittaa positiivisen tuloksen saaneen kanssa samassa taloudessa asuville viiden vuorokauden altistuskaranteenia, mikäli heillä ei ole koronarokotteen tai sairastetun taudin antamaa suojaa.

Rajoitustoimenpiteiden tarkoituksena on yleisvaarallisen viruksen leviämisen ja sen kerrannaisvaikutusten hillitseminen. Alueella asuvia ihmisiä tilanne huolettaa tällä hetkellä paljon. Ihmiset haluavat toimia moraalisesti oikein ja toiset huomioiden ja kokea olonsa turvalliseksi. Toivomme että omassa linjauksessaan alueemme huolehtii kuntien, oppilaitosten ja päiväkotien toimintakyvyn ja alueella asuvien ihmisten turvallisuuden tunteen säilyttämisestä.

OAJ Pohjois-Savon hallitus

Linkit poimittu 16.1. klo 10.30. https://thl.fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/oireet-ja-hoito-koronavirus/koronavirustestit-ja-kontaktien-valttaminen-alueilla-joilla-testaus-ja-jaljitys-on-ruuhkautunut https://thl.fi/-/thl-paivitti-suositustaan-koronan-altistumistilanteista-varhaiskasvatuksessa-kouluissa-ja-oppilaitoksissa https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/4441774?fbclid=IwAR0l0X_qUKGxSPRxp_64eQRmuZ1hOLk-M3imXSyrurYtWMxisYbkp62yAxc https://oysplus.fi/tiedote/koronaviruksen-voi-lievissa-flunssaoireissa-sairastaa-kotona/

Tapahtumat

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 3800 jäsentä.